Vlaggenlijn

Misschien is het jou inmiddels ook opgevallen, maar vlaggenlijnen zijn helemaal hot en happening! Je hebt ze echt in vele soorten en maten. Ze zijn dan ook voortaan zo trendy, dat je ze niet alleen bij verjaardagen hoeft op te hangen, maar juist ook mooi zijn als styling aan de muur in bijvoorbeeld de kinderkamer. Je kan de vlaggenlijn kant en klaar kopen, maar wat nog leuker is om er eentje zelf te maken. Zo heb ik een jaar of 2 geleden een vlaggenlijn gemaakt, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds super blij mee ben.

Zie jij op de foto waar mijn DIY vlaggenlijn van is gemaakt? Goed kijken…. Van rietjes ja! Ja echt, gewoon van die rietjes waar jij of je kinderen uit drinken. Hoe simpel kan het zijn!

Ik hou zelf erg van basic kleuren en dus koos ik alleen voor de kleur zwart maar je kan hier zelf erg mee varieren en geheel je eigen patroon hierin maken. Leef je uit zou ik zeggen!

Wat heb je nodig?

  • Touw/draad (niet te dik)
  • Rietjes, zwart of andere kleur
  • Lange naald of een stukje ijzerdraad met een zelf gebogen oog.

Stap 1

Laat het touw gewoon zo lang mogelijk, want het is moeilijk om van te voren precies te weten hoeveel meter touw je nodig hebt.

Stap 2

Maak de naald of ijzerdraad vast aan je touw/draad

Stap 3

Begin 3 rietjes achter elkaar te rijgen. Let goed op dat je de rietjes steeds vanuit dezelfde kant rijgt.

Stap 4

Als je de eerste 3 rietjes achter elkaar geregen hebt, rijg je nu het draad nog een keer door het allereerste rietje. Op deze manier krijg je een driehoekje en dus een vlaggetje.

Stap 5

Herhaal stap 3 en 4 totdat je vlaggenlijn zo lang is als je graag wilt hebben.

Ben je enthousiast geworden van dit idee? Wacht niet langer en ga aan de slag. Niets leuker dan een vlaggenlijn ophangen die je zelf gemaakt hebt toch? En ja dames, ook voor de niet zo creatievelingen is dit een DIY in de categorie ’te doen’. Ook voor kinderen trouwens super leuk om te maken! Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *