warme speculoos-melk

Lieve volgers, neem echt even de tijd om deze korte blog helemaal te lezen, want dit moet je gewoon gaan proberen! Echt weer zo’n weetje die ik graag van de daken wil schreeuwen omdat iedereen dit gewoon MOET proeven. Het is een variant op de eeuwenoude warme chocolademelk, maar dan is de chocolade vervangen door speculoos. Ja, simpeler is het gewoon niet. 2 ingrediënten samenvoegen en je kan al gaan smullen. Trouwens een heerlijk drankje in combinatie met mijn vorige blog, de cake van chocolade en speculaas.

Heerlijk in deze tijd met koudere, natte dagen. Met een dekentje op de bank en je handen opwarmen met een grote beker of glas van deze speculoosmelk. Zie jij het al voor je? Ja, ik ook. Misschien klinkt het niet meteen heel aantrekkelijk ‘warme speculoosmelk’ maar vertrouw mij, het is echt super lekker! Ik weet ook zeker dat menig kind al begint te watertanden bij het idee. Ik zeg, gewoon even testen en dan weet je het.

Wat heb je nodig?

  • melk
  •  1 a 1,5 theelepel speculoospasta
  • evt slagroom, speculaaskruiden, schuddebuikjes of verkruimeld speculaasje

Aan de slag:

Je vult een mok of glas met melk die je vervolgens warm maakt. Daarna pak je de speculoospasta pot erbij en doe je 1 flinke theelepel ervan in de warme melk. En dan is ie eigenlijk alweer klaar. Je kan er nog meer een feestje van maken als je er nog een dot slagroom opdoet met evt wat speculaaskruiden. Of een nog beter idee vind ik zelf, je pakt schuddebuikjes of verkruimelt een speculoosje en doet die als topping er bovenop.

En dan eindigen we met de laatste, maar belangrijkste stap. Zet de tijd even stil en geniet!

Genieten van de kleine dingen zeg ik wel vaker. Nou, dit is er wel zo eentje…. Hopelijk genieten jullie met me mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *