
Vandaag is het de 2e zaterdag van november wat betekent dat het 2e recept online staat van de pompoen themamaand; wat te doen met pompoen? Vorige week was het de beurt aan de pompoen ontbijtmuffins om geïntroduceerd te worden. Nu heb ik voor jullie, lieve volgers, een te lekkere variant op de bekende pizza. In navolging van de naanbrood pizza, die bij vele van jullie erg in de smaak is gevallen, heb ik nu weer een andere bodem die ook weer zo enorm lekker is. Namelijk een wrap als pizzabodem. Deze bodem samen met de topping van onder andere pompoen maakt hem goddelijk lekker. Alsof er een engeltje over je tong…. oke, ik hou mijn mond. Hier komt het recept!
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 300 g pompoenblokjes
- 1 rode ui
- 2 volkoren wraps
- 50 g feta
- handje baby spinazie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes in 15-20 minuten gaar.
Snij ondertussen de rode ui in dunne ringen. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en karameliseer de rode ui hierin (dit duurt zon’n 10-15 minuten).
Giet de pompoenblokjes af en prak ze met een vork tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pompoenpuree over de wraps, gevolgd door de rode ui, feta en spinazie.
Bak de pizza in 5 minuten af in de oven en geniet!
Super easy toch?! Tijdens deze pompoen themamaand heb ik natuurlijk gekozen voor een pompoentwist maar je kan met deze wrap bodem eindeloos variëren qua toppings. Ook qua wrap kan je variëren trouwens. Ik gebruikte hier een wortelwrap maar dit recept is natuurlijk toepasbaar op elke wrap. Pak er vooral eentje die jij gewoon lekker vindt. En heb je nog wraps over uit de verpakking? Vries ze per stuk in, dan kan je die weer gebruiken voor een heerlijke lunchwrap later in de week ;). Hier in huis komt deze wrappizza snel weer op het menu te staan, dat weet ik zeker!
Tot volgende week. Dan volgt er een pompoenrecept in de vorm van een healthy tussendoortje! Ik zie je dan weer! x


No Comments