Zelfgemaakte amandelpasta en banaan

Yes, ik heb echt een gouden combinatie ontdekt; zelfgemaakte amandelpasta met banaan. Alsof er een engeltje over je tong……. Dat dus. Ik kwam het in een kookboek tegen, waaruit ik al veel succesreceptjes heb gehaald. En haak niet meteen af als je het woorden ‘zelfgemaakte amandelpasta’ leest. Want ja, ook jij kan dit! Het is namelijk niks meer dan amandelen in een keukenmachine doen, een aantal minuten de keukenmachine zijn werk laten doen en klaar is je smeerseltje. Dat moet toch wel lukken toch? Dus, geef het een kans en maak dit goddelijke taartje als ontbijt of lunch.

Wat heb je nodig? (1 pers)

  • 250 gram geroosterde amandelen
  • 1 tl zeezout (optioneel)
  • 1 handje kokosschilfers
  • 1 banaan
  • 1 volkoren beschuit/toast/boterham

Hoe maak je het?

Als eerste maak je de amandelpasta. Dit doe je door de amandelen, met eventueel het zeezout, in een keukenmachine te doen en ongeveer 5 minuten te laten malen. Er komen natuurlijke olien vrij waardoor er een pasta ontstaat. Duurt dit toch te lang? Voeg dan beetje bij beetje iets natuurlijke olie toe.

Je amandelpasta is nu klaar. Bewaar het in een afgesloten potje.

Bak de kokosschilfers in een koekenpannetje ongeveer 3 a 5 minuten op middelhoog vuur tot ze een mooi kleurtje hebben.

Pak je beschuit erbij en smeer er royaal amandelpasta op. Verdeel hier de plakjes banaan over met een snufje kaneel erover. Als finishing touch de kokosschilfers erop en klaar is je ontbijtgebakje.

Jammie!

Bron: Boek The breakfast club Ellen van Gool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *