zelfgemaakte cashewpasta

Misschien herken je het wel. Op sommige momenten heb je meer dan ooit behoefte aan gezond eten. Je bent even klaar met al dat snacken en je wilt gewoonweg goed voor je lichaam zorgen. In zo’n fase zit ik momenteel, wil ik best bekennen en het bevalt me super goed.

Zo was ik op zoek naar wat gezonder beleg voor op brood of cracker en hierbij kwam ik cashewpasta tegen. Dit wilde ik wel eens uitproberen, maar -zoals ik ben- ik had geen zin om dit kant en klaar in de supermarkt te kopen. Nee, ik heb het maar meteen zelf gemaakt. Het was echt super makkelijk te maken en het voornaamste natuurlijk; mijn zelfgemaakte cashewpasta was super lekker! Dit recept wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden.

Komt ie. Wat heb je nodig?

  • 200 gram cashewnoten
  • 1 tl honing
  • scheutje vanille extract
  • evt nog plantaardige olie

Hoe maak je het?

Doe de cahewnoten, honing en vanille extract in een krachtige keukenmachine en laat deze 5 a 10 minuten goed werken totdat je een smeuiige massa krijgt. Wanneer de massa niet smeuiig genoeg is kan je evt een scheutje plantaardige olie toevoegen. En klaar is je heerlijke broodbeleg!

Ik hoor graag of dit broodbeleg ook bij jullie in de smaak valt. En zeg nu zelf; je boterham, cracker of rijstwafel smaakt toch meteen al 10 keer lekkerder wanneer je er iets zelfgemaakt op kan smeren?! Hmmm. Mijn potje is alweer leeg dus ik duik de keuken in voor een nieuwe voorraad. Jij ook?

Succes en laat het smaken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *