Borrelen Lunch Ontbijt

Zoete aardappelbrood

Zoete aardappel, echt weer iets wat ik vroeger nooit at maar waar ik inmiddels echt een liefhebber van ben. Je kan er echt zoveel mee! Bijvoorbeeld een lekker brood van maken om de dag mee te beginnen of lekker van genieten als lunch, kan natuurlijk ook. Zo had ik dit brood ook gemaakt voor ons vriendenweekend en men was echt enthousiast! Of ik het recept snel online wilde zetten. Natuurlijk kan ik dat! Bij deze.

Wat heb je nodig?

  • 2 zoete aardappels (zo’n 500 gram)
  • 1 flinke hand ongezouten pecannoten
  • 300 gram speltmeel
  • 4 eieren
  • 6 el honing
  • 3 el (kokos)olie
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schil de zoete aardappel en snijdt ze in stukjes. Kook ze vervolgens in 15 minuten gaar.

Hak de pecannoten ondertussen in stukjes.

Wanneer de aardappelblokjes gaar zijn giet je ze af en prak je ze met een vork fijn.

Doe de rest van de ingredienten erbij en roer alles goed door tot een glad beslag.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de oven in. Bak het brood in 1 uur gaar.

Haal het brood uit de oven, laat afkoelen en snijd het in plakjes. 2 plakken brood volstaan als ontbijt.

Ook dit recept is weer super makkelijk om in te vriezen. Doe ze per 2 plakjes in de vriezer en je heb later in de week nog eens zo’n lekker ontbijtje of lunch. Heerlijk en lekker makkelijk ook voor op je werk trouwens. Probeer het gewoon! Dan hoor ik graag wat je ervan vond. Deal?!

Boek: Chickslovefood Het meal planning-kookboek.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply